Re: Nepřítomnost v zaměstnání-soudem nař
No, za dobu neomluvené absence je ze zákona povinen platit celých 13,5% zaměstnanec... Jak to myslíte s tím "ošetřením"?
Re: Nepřítomnost v zaměstnání-soudem nař
Aha, no - tak to bude asi problém. Zdravotní pojištění zaplatit musíte, ale jak to z něj vyrazit, to vám nikdo neporadí. Zkusila bych mu napsat doporučeně, že vám dluží a že ho vyzýváte, aby dluh uhradil. Jenže tomu moc nevěřím, aspoň nám to nikdy nikdo nezaplatil, a to přesto, že s nimi sepíšeme uznání dluhu. Částky nejsou tak velké, aby se to tahalo k soudu... Proto bych neotálela s co nejrychlejším skončením pracovního poměru.
Nemá třeba ještě nejakou nevybranou dovolenou, kterou by se alespoň část té zameškané doby pokryla? (A taky by bylo na to pojištění).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
2. 10. 2008 11:18
Zdravím,jeden z našich zaměstnanců nechodí jič 2 týdny do zaměstnání a nikdo o něm nic nevěděl. Dnes jsem "dohnala" (konečně) alespoň jeho družku a ta mi sdělila že po celou tuto dobu vykonává veřejně prospěšné práce v rámci nařízení soudu.... K nám do práce se žádné sdělení soudu nedostalo a po pravdě teď vůbec netuším co mám dělat. To bude mít jako neplacené volno nebo co s tím???? Děkuji moc předem za radu a přeji hezký den,Patricie.