Re: Dodatečné daňové přiznání
Možná se radši domluvte se svým správcem daně. Předpokládám, že řešíte přiznání k DPH. Jelikož má FÚ měsíc na vyměření daně, nechtěli ode mně v té měsíční lhůtě dodatečné přiznání, ale řešili jsme to tehdy dopisem. Když se nám to stalo posledně, zaplatili jsme daň, aby přestalo běžet penále a dodáčo po dohodě se správkyní podali až po té měsíční lhůtě.
Dodatečné přiznání byste měla podat až nejdříve po 25.10. jelikož mají měsíc na odvolání.
Nevím přesně, kde je lhůta 30 dnů, ale do konce roku je to par. 103 zák. o DPH. Od roku 2009 je tento par. zrušen a dodatečné DPH se bude podávat na základě zákona o správě daní a poplatků, par. 41 (číslem par. si nejsem jistá). Jinak lze podat dodatečné i dříve než za těch 30 dnů kvůli penále, ale přiložte k tomu dopis, že se vzdáváte práva na odvolání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
2. 10. 2008 12:42
Zjistila jsem, že v daňovém přiznání podaném 25.9.2008 mám chybu. Daňová povinnost měla být vyšší. Mám ihned podat dodatečné přiznání?
Děkuji.