Re: ZP a SP u OSVČ r.2008
Najdete to přesně na str. cssz a třeba VZP ,částky minimálních záloh OSVČ se každoročně o něco zvyšují.Nestalo se Vám to tím, že Vám buď vyšly vyšší zálohy než je minimum ( po podání přehledů)z důvodů větších příjmů než jste měli vloni a nebo jste nedoložili výši pojištěných příjmů při výkonu OSVČ a zaměstnání ( pro OSVČ). Pak Vám mohli zvýšit zálohy z tohoto důvodu. Pro vedlejší činnost platí OSVČ 597,- ale pro hlavní už 1491-
Re: ZP a SP u OSVČ r.2008
Dívám se na přehledy a vidím, že se pro r.2008 uZP zvedl min. i max.výše záloh max.na 1xtolik jako loni a my si platíme max.. No a u SP tam je zvýšený min.VZ,ne?? Já z těch přehledů nejsem moc chytrá. Zpracovává to daňový poradce, tak tomu snad rozumí :-))
Děkuju.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
2. 10. 2008 13:51
Prosím Vás, můžete mi poradit jestli se pro r. zvyšovalo SP a ZP u OSVČ a kde bych to našla.
Zvýšili nám totiž platbu záloh na jednou tolik než vloni,ale příjmy vyšší nebyly. A ještě si o ZP a SP ani nemůže ponížit daně. To mně teda rozčiluje!!!