Re: nástup zaměstnance, co předložit na
My si originál necháváme a sociálce posíláme kopii. Nechají si ji.
Re: Prosím,mám ještě dotaz
samozřejmě, že originál potvrz. o zaměstnání (zápočtový list) si necháte - je to doklad pro nového zam-tele (což jste Vy)
musíte mít originál, protože jsou tam důležité údaje -např. exekuce apod. (pokud by tam třeba minulý zam-tel je zapomněl napsat, tak z kopie není patrné, že byly při ofocování zakryty apod., takže byste těžko dokladovala, proč jste nesrážela apod.)
Vyspal jsem se na to a mám v hlavě chaos.
Jsem MO a není to můj první zaměstnanec. Vždy jsem posílal jenom přihlášku a smlouvu. Ovšem při odhlášení zaměstnance jsem posílal zápočtový list na který mi OSSZ potvrdila zaměstnancovu nemoc a pak jsem mu ho předal. Tento zaměstnanec mi přinesl zápočťák, který není potvrzený OSSZ (není uvedena nemoc). Proto jsem začal zmatkovat. Mám tedy zápočťák poslat na OSSZ k potvrzení nebo co teď?
Tím, jak vyšla novela Zák.práce, došlo i k úpravě, že se již nemoci nevystavují přímo na potvrz. o zaměstnání (zápočtový list), ale jsou
vydávány extra - na příloze, další přílohou (na žádost zaměstnance)
je potvrzení o hrubém/čistém výdělku
Zápočtový list se vydává ihned v den ukonč. PP, pokud je zam-tel velká organizace, tak potvrzení o nemoci vydává také v den uk. PP, pokud malá organizace, tak nemoci potvrzuje OSSZ, takže tam může být nějaký den prodleva (takže je možné, že Vám ještě toto potvrz. zam-ec dodá - to se ho zeptejte, musí Vám to ale předat)
Děkuji. Mezitím jsem našel v diskusi odpověď paní Jiřky.
Takže zápočťák letos již nepotvrzuje OSSZ. OSSZ vystavuje potvrzení o promaroděných dnech. Takže to potvrzení dostane buď minulý zaměstnavatel nebo přímo zaměstnanec a pak mi ho předá.
Teď mi ještě řekněte proč mám poslat na OSSZ kopii zápočťáku při nástupu zaměstnance? To mi nedává smysl.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
2. 10. 2008 17:00
Teď jsem úplně zmagořil. Od 1.10. mi nastupuje nový zaměstnanec, přinesl zápočtový list, potvrzení o příjmech.
Vyplnil jsem přihlášku na OSSZ, k tomu přiložím kopii pracovní smlouvy a odešlu. Je to všechno?
Díky a hezký zbytek dne.