Pracovní doba

• (neregistrovaný)

3. 10. 2008 8:20

Je možné, že když máme prac.dobu od 7.00, aby zaměstnavatel požadoval, abysme byli na pracovišti již pět minut před 7 hodinou? V zákoníku práce jsem nic takového nenašla. Prosím o radu. Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 10. 2008 9:00

Jana (neregistrovaný)

Re: Pracovní doba
      v každém případě,v 7hodin už máte pracovat a né teprve přijít do práce a připravovat si pracovní prostředí,také pracovní doba do 16 neznamená,že máte jít domů v 16,ale máte teprve opouštět pracoviště,kdybyste měli píchačky ve vrátnici a pracovala jste ve 4.patře,tak musíte být také ve vrátnici s předstihem,děti mají školu také od osmi a to už musí sedět v lavicích,tak já nevím,co vám není jasné?

• 3. 10. 2008 9:17

J. (neregistrovaný)

Třeba to, že nikde v ZP není toto uveden. Pouze, že na začátku prac.doby musím být na svém pracovišti a začít pracovat. Prosila jsem o radu někoho,kdo v se v tomto vyzná. Ale přesto díky.

• 3. 10. 2008 9:32

Lenka (neregistrovaný)

Buďte rád že jen o 5 minut.Manžel musí být v práci o půl hodiny dřív a o čtvrt hod.dřív na pracovišti,aby si to mohli připravit a včas rozjet, a nikdo jim to nezaplatí...

• 3. 10. 2008 10:56

eva (neregistrovaný)

Zkuste se na to podívat tak, že přijdete do úřadu. Otevřeno mají od osmi hodin. Úřednice Vás pustí dovnitř, nechá Vás stát u stolu, zapne počítač (ten bude cca 5 min. nabíhat) začne odemykat šupliky, hledat razítko po 15 minutách se zeptá co chcete.
      Myslím, že by jste byla velmi, ale opravdu velmi nespokojená.
      Začátek pracovní doby je čas kdy začínáte vykonávat práci a ne kdy doběhnete do práce :o)

• 26. 2. 2009 8:14

Fanda12 (neregistrovaný)

mi mame 3 minuty ale me prichod od pichacek na pracoviste, vcetne satny kde pouze sundavam bundu trva cca 30 vterin, tak proc mam u pichacek koukat zbyvajici 2,5 minuty nez bude cas si pichnout?? neni mi to moc jasny

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).