Re: HPP+brigáda
Záleží na tom, jestli peníze potřebujete, nevím co myslíte,že
se vám má vyplatit. Přijem na " brigádě" Vám bude také zdaněn,sazba 15 % je stejná sazba i v pr.poměru.( v pr.poměru máte slevy na dani, které byste nemohla mít zde), Danění je pak odlišné podle výše základu daně ( DPP-DPČ) a podle toho, že nebudete mít podepsané prohlášení.
kde chcete tu brigádu vykonávat? Pokud u stejného zam-tele, bude daněno dohromady se mzdou, pokud někde jinde, potom tam již nesmíte mít podepsané daň.prohl., tudíž budete daněna dle výše příjmu - do 5000Kč/hrubého = srážková 15% daň, nad 5000Kč/hrubého = 15% zálohová daň (musíte podat daň.př. na FÚ)
pokud bude "brigáda" do 150 hod., doporučuji dojednat DoPP, protože z té se nesráží SP ani ZP, jen se daní
Děkuji za odpovědi, brigádu chci vykonávat u jiné firmy, dle vašich rad se budu snažit vyjednat DPP kde budu mít 15% sr. daň., ještě jeden dotaz tuhle dohodu musím předložit svému současnému zaměstnavateli u kterého je na HPP, nebo to stačí uvést jen do daň. přiznání. Děkuji za všechny odpovědi.
Dohodu mu předkládat nebudete. Vyplíte si do Prohlášení ,že jste měla v r.2008 jiného zaměstnavatele se zálohovou daní. ( budete uvádět , i kdyby se jednalo o jediný měsíc v roce). Pokud by byl v každém měsíci příjem pod 5000, bude daněn srážkovou daní, ten uvádět vůbec nebudete.
Se souběžným příjmem nad 5000si budete muset podat sama přiznání k dani.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
3. 10. 2008 11:08
Dobrý den, chtěla jsem poradit ohledně daně.Mám hlavní prac. poměr klasicky na 40 hodin týdně za 15.000 hrubého a chci si před vánoci vydělat nějaké peníze navíc a napadlo mě jít na brigádu. můžete mi někdo poradit jak by se mi potom počítala daň kdybych na brigádě měla třeba DPP nebo DPČ? vyplatilo by se mi to vůbec. děkuji Simona