Re: Výstupní doklady ze zaměstnaní
V zákoníku je napsáno "Při skončení pracovního poměru" takže já si to vykládám jako poslední den pracovního poměru. Ostatně druhý den už je bude třeba potřebovat pro nového zaměstnavatele.
a je tedy vpořádku, když mi účetní vystavila pouze zápočtový list asi tak do 5ti dni po skončení prac. poměru a vyplnila zde jen od kdy do kdy jsem pracovala a výdělek mi nedala, protože neměla hotové výplaty, ty jsou až 15. v měsíci? Taktéž mi tím pádem nedala potvrzení o zdanitelných příjmech... , až prý bude dělat výplaty
Potvrzení o výdělku pro ÚP vám mohla udělat, protože se vychází z předešlého čtvrtletí. Je ovšem otázka, jestli jste ji o něj předem požádala, protože ten se dělá pouze na požádání. Potvrzení o zdanitelných příjmech vám dřív než jsou zpracované poslední výplaty udělat nemůže, ale vzhledem k tomu, že ho budete potřebovat až v lednu nebo únoru, tak snad je čas. Já ho při odchodu vůbec nevystavuji a bývalým zaměstnancům ho posílám až koncem ledna.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
3. 10. 2008 13:05
Prosím o radu, do kdy nejpozději musí mzdová účetní vyhotovit výstupní doklady při ukončení pracovního poměru