Re: Těhotná ve zkušební době
Zaměstnankyně nastoupí, zkušební doba 2měsíce. Po zkušební době sdělí těhotenství, 4měsíc. Tzn. již před nástupem byla těhotná, o těhotenství po dobu zkušební doby pomlčí. Jak se v tomto případě postupuje? Děkuji
i těhotná může nastoupit do práce a nemusí o tom zam-tele informovat (zam-tel se na to ani nesmí ptát). O jaký postup Vám jde? Normálně pracuje a pokud nebude mít PN, nastoupí před porodem PPM. Těhotenství může "oznámit" až předložením neschopenky či PPM...
Mě to Vaše "rýpnutí" nepřipadá zbytečné, někdy totiž vážně jednoho převálcuje praxe a pak se může domnívat, že to co má zažité je jediné správné, právě třeba u zrušení v ZD zde občas probíhá lítý boj o to, zda je možné zrušit ze dne na den či se to musí podat 3 dny předem, jak si to někteří vykládají...
a počasí? snad se ještě umoudří... přeji hezký zbytek dne Pájo
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
6. 10. 2008 10:10
Otěhotněla jsem ve zkušební době. Momentálně jsem na nemocenské. Má zaměstnavatel právo dát mi výpověď? Děkuji.