Re: Zápočtový list-velká organizace
Vy jste mzdová účetní ve velké firmě? Počítáte podpůrčí dobu? Potom musíte vědět, kolik dnů má promaroděných, abyste nepřekročila vyplácení dávek. Do zápočtového listu žádné nemoc. dávky nepíšete - to se píše do přílohy k zápočtovému listu. Vy nevydáváte zam-ci při ukonč. PP jako přílohu odmaroděné dny? Pokud byl někdo u Vás zaměstnán krátkou dobu, potom musíte uvést nemoc. dávky za poslední rok - tedy opíšete i ty, které jsou uvedeny od minulého zam-tele (ten tam musí mít napsané nemoc. dávky od minulého zam-tele, pokud u něho neodpracoval z tento člověk celý rok).
Jejda, tak to delam spatne podle instrukci kolegyne, ktera jiz odesla. Ja do prilohy k zapoctovemu listu pisu pouze nemoci co byl u nas. Prosim co mam ted delat. Mam vystavit nove prilohy k zapoctovym listum a poslat zamestancum a nebo co mam delat, prosim poradite?
když napíšete opravné přílohy, tak určitě nic nepokazíte
ještě poznámka k tomu uvádění ND od minulého zam-tele - pokud mi to z nějakého důvodu zam-ec nepředloží nebo se mi tam něco nelíbí, že to třeba zaměstnavatel neuvádí, tak píšu poznámku: "Předchozí PN nedoloženy" (v tom případě je to informace pro MÚ v další firmě, že musí dát pozor na podpůrčí dobu a předchozí nemoci musí zjistit jinak, pokud je to třeba)
Tak to vás plně chápu, mně se dělá špatně několikrát denně, protože zákony jsou novelizovány dřív než začnou platit. Jestli děláte účetní, musíte si nastudovat spoustu zákonů a vyhlášek, doporučuju prostudovat Abecedu mzdové účetní - jedna z nejlepších knih na trhu . Jinak tady v historii je taky, zejména od p. Jiřky spousta výborných rad. Takže určitě si projděte dotazy pozpátku. Hodně štěstí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
6. 10. 2008 14:11
DObry den,
pocitam mzdy ve velke organizaci a neni mi zcela jiste, proc se pise do zapoctoveho listu od predchoziho zamestanavatele kolik dni byl pracovnik nemocny. S tim ja nejak pracuji pri vyplate nemocenskych u noveho pracovnika?