Re: Výpověď-nová nabídka místa
Zrušení pobočky je důvodem k výpovědi dle § 52 písm.a)-náleží odstupné 3xnásobek, lhůta dva měsíce. Nabídka práce na jiné pobočce je dobrá vůle zaměstnavatele, může zpracovat zápis o projednání nabídky se zaměstnancem a jeho stanovisko, ale pokud by zam-nec na to přistoupil, šlo by pravděpodobně o změnu místa výkonu práce a musela by se dodatkem změnit PS se souhlasem obou účastníků, alespoň předpokládám, že rušenou pobočku v PS jako místo výkonu práce má uvedenu.
a jeho stanovisko, ale pokud by zam-nec
>>na to
>>přistoupil, šlo by pravděpodobně o změnu místa výkonu
>>práce
>>a musela by se dodatkem změnit PS se souhlasem obou
>>účastníků, alespoň předpokládám, že rušenou pobočku v
>>PS
>>jako místo výkonu práce má uvedenu.
>Ano to máme ve smlouvě uvedeno. Ale jde mi o to,když
>na to zaměstnanci nepřistoupí (protože zaměstnavatel by
>byl rád aby šli s ním) jestli je tam to odstupné....
Pokud by je chtěl na nové místo, musí pro to udělat něco navíc, aby souhlasili a podepsali změnu PS. POkud nebudou souhlasit nemůže je k ničemu nutit a nastává situace-§ 52 a)- dvouměsíční výpověď a tříměsíční odstupné.
nevím, nevím, daňoví poradci nejsou bozi ani vševědoucí a moje zkušeností mi říkají, že co se týká pracovního práva jsou často dost vedle jak ta jedle, jestli svůj názor něčím podložili, nebo třeba Vy máte tušení, o jaký par. se opírají, ráda se nechám poučit...
Ale máte pravdu, jsem skeptik v případě, když někdo říká je to tak, ale neumí to zdůvodnit.
>>>
>>>Na odstupné by ztratili nárok jen pokud by skutečně
>>>začali znovu pracovat u býv. zam-tele. Pročtěte si
>>>zákoník práce - par. 52 a zejména 67 a 68 - nikde
>>>nenajdete, že by ztratili nárok na odstupné při
>>>odmítnutí jiné
>>>práce.
>>
>>Katy, Vy jste skeptik, myslíte, že daňoví poradci
>>neznají ZP? Vždyť pisatelka píše, že daňový poradce
>>řekl,
>>že ne, nevím,nevím.
>
>nevím, nevím, daňoví poradci nejsou bozi ani
>vševědoucí a moje zkušeností mi říkají, že co se týká
>pracovního práva jsou často dost vedle jak ta jedle, jestli
>svůj názor něčím podložili, nebo třeba Vy máte tušení, o
>jaký par. se opírají, ráda se nechám poučit...
>Ale máte pravdu, jsem skeptik v případě, když někdo
>říká je to tak, ale neumí to zdůvodnit.
Chacha, jsem rád, že nejsem s tímto názorem sám, nedávno byla podobná diskuze- každý ať se drží svého řemesla- pochopitelně, jak jste psala, nárok na odstupné mají ať si daňový poradce mele, co chce.Pokud jsou naplněny důvody dle § 52 a)-rušení části zam-tele, tak se odstupnému nevyhne.
Mluvíte mi z duše, Pájo :o)) zrovna v tomto hovoří ZP jasně, takže žádný "selský rozum" v těchto připadech neuznávám. Jinak proti daňovým poradcům nic nemám, ale musí mě přesvědčit fakty, ukecat se nenechám...:o)) mějte se, jdu zas trochu pracovat, nebo tu dnes budu nocovat...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
6. 10. 2008 14:53
Zdravím,nemáte někdo "mustr" výpovědi kde zaměstnavatel dává nabídku na přeřazení jinam? Ruší se jedna pobočka a zaměstnancům bude nabídnuto přejít na druhou. A co když tuto nabídku nepřijmou? Vztahuje se na ně odstupné? Děkuji předem,Patricie.