Re: předvolání k soudu-svědek
Volala jsem si na soud a bylo mi řečeno, že odvedou z vyplacené náhrady (švědečného) ZP oni, takže u nás to vedeme jako povolené neplacené volno bez navýšení o ZP. Žádost o volno nesepisujeme, máme okopírované předvolání. Jen pro informaci: z povoleného neplaceného volna kratšího než půl dne se ZP nedopočítává a půldny se nesčítají. Tzn. má-li 3x půl dne nepl.volno, není to o 1,5 dne navýšení vyměřovacího základu na ZP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
7. 10. 2008 10:34
dobrý den, prosím o radu:
zaměstnanec je předvolán k soudu jako svědek, donesl potvrzení , kde jsme mu vyplnili průměrný hodinový výdělek a poskytli jsme mu volno bez náhrady mzdy a potvrdili, že za něj bude odvedeno pojistné z min. vym. základu. Musím mít od zaměstnance podepsanou žádost o nepl. volno i v tomto případě, nebo mi stačí okopírované předvolání k soudu? a jak je to se ZP za tento den, platí si celých 13,5% zaměstnanec, nebo v tomto případě zaměstnanec 4,5% a zaměstnavatel 9% ?