Neplatná pracovní smlouva?

• (neregistrovaný)

7. 10. 2008 20:37

Moc prosím o radu.. nevím, co s tím. Zaměstnancem i zaměstnavatelem byla podepsána pracovní smlouva s nástupem 1.9.2008, zkušební doba 3 měsíce. Zaměstnanec do práce vůbec nenastoupil, jenže to mě jako MÚ vůbec neřekli, pouze mi opožděně předali pracovní smlouvu.. Takže jsem zaměstnance pozdě, ale přece přihlásila na sociálku (jsme MO). Co teď s tím? Mám tam zavolat, vysvětlit situaci a celou přihlášku "zrušit"?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 10. 2008 20:41

Lu. (neregistrovaný)

Re: Neplatná pracovní smlouva?
      Kařdopádně se domluvte s SSZ, řeknou vám přesně co stím.

• 7. 10. 2008 21:50

beta (neregistrovaný)

domlouvat se s OSSZ nemusíte. Zašlete žádost o storno přihlášky a jako důvod uvedete, že nevznikla účast na pojištění, to samé na zdrav.pojišťovnu. Z-el má právo v tomto případě od smlouvy odstoupit, co víc, může žádat na z-ci náhradu škody, pokud mu vznikla. Pro vás jako pro mzdovou to až tak velký problém není. Zrušíte přihlášku a tím to pro vás končí. Ještě bych mu vrátil předchozí zápočtový list a dokumenty, které předal a které vy nemáte potřebu uchovávat v jeho osobní složce.

• 5. 5. 2014 11:58

pavla444 (neregistrovaný)

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda se žádost musí odeslat poštou nebo zda stačí datovou schránkou když datovkou odesíláme i přihlášky a dhlášky? Děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).