Re: Daň z příjmu zaměstnance
Pokud Vám vychází dan v mínusu celkem, znamená to, že buď neodávíte žádnou daň nebo můžete žádat FÚ o částky na bonusy,záleží,jestli je vyplácíte.( je na to formulář FÚ). Jinak u zaměstnance jednotlivě mínusová daň znamená, že jemu se vrací . Záleží,jaký máte mzdový program. U srážkové položky, kterou daň je, mínus znamená plus.
Daňové bonusy byly zaměstnancům vyplaceny již ve výplatě, u zaměstnanců, kterým daň vyšla v mínusu, program tuto částku okamžitě přičetl k čisté mzdě. Ale Daň, kterou má pak zaměstnavatel odvádět na fú je také mínusová, znamená to tedy, že o tuto částku bych mohla ponížit další odvod?A nebo případně vyúčtovat v ročním zúčtování daní?
Já vám rozumím, že při odvodu daně .Můžete na FÚ vyžádat ,když se to stane. Také by to šlo až po Vyúčtování záloh.daní ( nikoli ročním zúčtování daní).
Odvod v násl.měsíci se snižuje jen po ročním zúčtování daní.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
8. 10. 2008 9:37
Dobrý den, již druhý měsíc mi vyšla daň k odeslání na fú za zaměstnance v mínusu. Vypadá to, že mi to bude takto vycházet už pořád, protože zaměstnáváme invalidní důchodce a jejich říjmy nejsou zase tak velké a když se odečtou slevy na poplatníka, na důchod a na děti, tak je pak daň mínusová. Jak se s touto mínusovou daní nakládá?Až v ročním vyúčtování nebo se může žádat měsíčně fú, aby vrátil?