Re: Denní kurz
----
Pro účely DPH §4/4 zák. 235/2004 kurzem ke dni vzniku povinnosti přiznat daň, to znamená dle §21-25.U pořízení zboží z JČS je to např. datum vystavení dokladu.
Pro účely účetnictví, kurzem ke dni vzniku účetního případu§24/2+24/6 zák.o účetnicví . Toto datum může být shodné s DUZP (pro DPH), záleží jak si stanovíte okamžik vzniku účet. případu Vašim vnitřním přepisem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
8. 10. 2008 11:51
Dobrý den, prosím o radu... Slovenská firma má u nás Komisní sklad.... jednou měsíčně na základě našich podkladů vystaví Daň. doklad v Eurech za spotřebovaná ložiska. Používáme denní kurz ČNB pro přepočet. Do teď to dělám tak, že přepočítávám kurzem k datu přijetí faktury. Např. Datum vystavení je 31.9.2008 ale mě se dostane do ruky 3.10. tedy dám razítko přijetí a podle toho taky použiji kurz, tedy ke dni 3.10. Teď jsem se dočetla, že bych měla používat pro přepočet kurz ke dni UZP. Měla bych tedy používat kurz ke dni 31.9.? A co když jde o klasické dodání zboží? Mám také používat datum uvedené na dokladu? Nebo mohu používat datum podle přijetí. Děkuji předem za názory...