Re: Exekuce-pořadí moc prosím
>Dobrý den, prosím o radu. Srážíme našemu zaměstnaci
>exekuci od VZP, která nám byla doručena 15.7.2008.Je to
>přednostní pohledávka. Nyní 7.9.2008 nám přišla další
>přednostní pohledávka, na které je napsáno, že pořadí
>vymáhané pohledávky se řídí dnem 3.3.2008.
>
>Tak nevím, které pořadí mám držet, jestli datum
>doručení nebo datum napsané na rozhodnutí.
>
>Už se v tom utápím, doufám jen,že jsem nesrážela ve
>špatném pořadí.
>Děkuji všem za rady.
Re: Exekuce-pořadí
pokud je to tak, že k Vám nastoupil zam-ec a předal zápoč. list, na kterém nebyla tato exekuce zapsána, tak je to chyba předchozího zam-tele (může mít za to postih)
také záleží, zda Vám do dotazníku (při nástupu do zaměstnání) napsal, zda má/nemá exekuci, pokud napsal, že nemá (a měl), tak je to také pro Vás dobré
Na ZL exekuci napsanou měl a je jich dost, ale je tam jen výše, pak kolik bylo sraženo a kolik zbývá, není tam nic o tom, kdy byly doručeny. A na dvě mi přišlo rozhodnutí, že se zastavují.Postupovala jsem podle toho, jak mi byly skutečně doručeny a to je asi špatně. Je to prostě noční můra.Teď nevím, co s tím.
Hanko, nebojte se, ono se nejspíš nic nestane.
Jestliže k vám nastoupí zaměstnanec se srážkami na zápočtovém listu, máte ze zákona povinnost oznámit těm, v jejichž prospěch se ty srážky provádějí, že u vás nastoupil a že žádáte o zaslání exekuce. Problém často bývá v tom, že předchozí zaměstnavatel tam sice něco natiskne, ale chybí podstatná věc - pro koho se má srážet. Většinou tám píšou bankovní spojení, ale to je k ničemu. Takže je třeba u toho předchozího zaměstnavatele tohle vyšetřit, oznámit to a začít srážet. Sražené částky zatím deponujete na svém účtu a posílat začnete, až dostanete příkazy (pravomocné).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
8. 10. 2008 11:58
Dobrý den, prosím o radu. Srážíme našemu zaměstnaci exekuci od VZP, která nám byla doručena 15.7.2008.Je to přednostní pohledávka. Nyní 7.9.2008 nám přišla další přednostní pohledávka, na které je napsáno, že pořadí vymáhané pohledávky se řídí dnem 3.3.2008.
Tak nevím, které pořadí mám držet, jestli datum doručení nebo datum napsané na rozhodnutí.
Už se v tom utápím, doufám jen,že jsem nesrážela ve špatném pořadí.
Děkuji všem za rady.