Re: 1. přiznání k DPH
DPH si uplatníte u majetku, t.j. jak u DHM , tak i u drobného dlouhodobého hmotného majetku, pokud máte takovou evidenci, pořízeného 12 měsíců před registrací od plátců! - § 74.
U DHM při výpočtu DPH postupujete podle § 78.
Samozřejmě to lze pouze u majetkum který máte ve stavu dle provedené inventarizaci ke dni registrace. U osobního auta, PHM a služeb pořízených před datem registrace si DPH uplanit nemůžete.
To, že jste uplatňovala výdaje paušálem nemá na DPH žádný vliv, jelikož pro účely DPH jste povinni vždy vést evidenci majetku - § 100 odst. 2. Co je obchodním majetkem je uvedeno v § 4 odst. 3 písm. c).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
8. 10. 2008 12:17
Dobrý den,
prosím o ujištění svého názoru:
od 10/9 jsem čtvrtletní plátce DPH, do 25/10 budu podávat 1. přiznání. Mám nárok na odpočet DPH u majetku v obchodním majetku a zásob.
1. dotaz:
Majetek musí být - hmotný nad 40 tis. Kč a NHM nad 60 tis. Kč, zásoby - uplatním DPH pouze u těch, které mám ve stavu k 10/9.
U auta, služeb, pohonných hmot, oprav OA - DPH uplatnit nemůžu.
2.dotaz:
Za rok 2007 jsem uplatňovala výdaje paušálem, jakou evidenci musím mít pro to (event. zpětně dodělat), abych mohla DPH uplatnit?
Děkuju za odpovědi