Re: nástup zaměstnance
v listopadu je to vcelku jedno, protože do konce roku je méně než 60 PD, takže dovolená každopádně bude spočítána dle odprac. dnů (za každých 21 PD = 1/12 celor. nároku)
ale nástup během roku -to vliv má, protože pokud sepíšete PS pondělkem, potom za ten měsíc není nárok na dovolenou
v listopadu je to vcelku jedno, protože do konce roku je méně než 60 PD, takže dovolená každopádně bude spočítána dle odprac. dnů (za každých 21 PD = 1/12 celor. nároku)
ale nástup během roku -to vliv má, protože pokud sepíšete PS pondělkem, potom za ten měsíc není nárok na dovolenou
Mám zaměstnance,který nastoupil v PO 3.3.2008 a když jsem
mu počítala nárok na dovolenou dle odpracovaných dní do konce roku ,tak mu vyšel nárok 10/12.....to znamená i nárok za ten březen na který by neměl nárok kdybych postupovala podle toho,že nastoupil až v pondělí 3.3.2008 a ne v sobotu 1.3.2008.....tak nevím....jsem z toho trochu zmatená:-(
Nevím z čeho jste zmatená. Řeší se to tu denně.
Jestliže zaměstnanec nastoupil 3.3.2008 a dne 2.3. neměl zaměstnavatele, odpracoval do konce roku min. 60 dní, tak mu vzniká nárok na 9/12 . Kdyby nastoupil 1.3., ta´k by mu vznikl nárok na 10/12. Odpracované dny se počítají, jen když nemá odpracováno 60 dní roce. viz zákoník práce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
13. 10. 2008 8:06
dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda je pro mě jako zaměstnavatele nějaký rozdíl v tom, když příjmu zaměstnance do zaměstnanání od 1.11. (PS od 1.11.-sobota, ale do práce fyzicky nastoupí až v pondělí 3.11.) nebo bych nachystala pracovní smlouvu od 3.11.?
díky