Re: účetní na ŽL - doložení praxe
Zkuste se zeptat na živnostenském úřadu, já jsem například dokládála praxi svojí pracovní smlouvou se zaměstnavatelem, kde bylo řečeno jakou pozici zastávám a od data zahájení pracovní smlouvy si oni dopočítali potřebnou dobu praxe. Ale je pravda, že jsem jim vnucovala certifikát na bilační účetní, kde musíte naplnit roky praxe a to paní na živnost.úřadu ani nechtěla, musela by hledat informace, zda tu praxi mám splněnou či nikoliv. Proto radím se zeptat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
13. 10. 2008 10:47
Dobrý den,
prosím o radu. Chtěla bych si po Novém roce udělat ŽL na vedení účetnictví a daňové evidence. Mám vystudovanou střední školu - ekonomku. Jako účetn jsem nikdy zaměstnaná nebyla, ale už šest let dělám daňovou evidenci svému příteli a jedné kamarádce. Chtěla bych proto vědět, zda by pro doložení potřebné praxe k vydání ŽL postačilo jejich čestné prohlášení, že jsem jim daňovou evidenci zpracovávala, nebo zda musím být někde skutečně zaměstnaná. Mnohokrát děkuji za radu.