Hlavní navigace

Důsledky změny trvalého pobytu

  • (neregistrovaný)

    13. 10. 2008 21:39

    Vážení, mám dotaz ohledně změny trvalého pobytu. Nevím, zda-li to napíšu srozumitelně, ale pokusím se.
    Bydlím v družstevním bytě, který jsem jako ostatní nájemci odkoupila v rámci privatizace a jsem na původní adrese nahlášena k trvalému pobytu. Chystám se ale přestěhovat jinam a chtěla bych mít trvalý pobyt nahlášen na nové adrese. Ale přitom o původní byt nechci přijít a stále tam zůstanu nájemcem. Jak se to v takovém případě řeší? Jde to vůbec? Musím na družstvo nahlásit změnu adresy a odhlásit se tak, abych nemusela platit za služby (jako je záloha na vodné, stočné, elektřinu společných prostor apod.), které vlastně nebudu využívat, když nadále v tom původním bytě nebudu bydlet?
    Předem všem děkuji za odpověď.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 10. 2008 10:05

      pája (neregistrovaný)

      Re: Důsledky změny trvalého pobytu
      POkud jsem správně pochopil dotaz - platby za služby-zajišťující BD,
      např. teplo, společné prostory světlo atd. musíte platit stále, včetně příspěvku do fondu údržby a oprav,pokud jste členem BD, bez ohledu na to, jaká je adresa Vašeho pobytu. Nevyčetl jsem, kdo bude v bytě tedy vlastně bydlet, pokud ho chcete pronajmout, jde o podnájem, který musí schválit představenstvo BD, určitě to máte taky ve Stanovách. novou adresu nahlásíte na BD kvůli korespondenci.
      V praxi nejlépe funguje:
      budete mít podnájemníka na smlouvu, budete hradit všechny služby, ty Vám uhradí mimo sjednaný nájem podnájemník a Vy budete dále čenem BD se všemi právy a povinnostmi.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).