Re: Daň z příjmu PO dodatečné přiznání
Máte audit ?Do účta roku 2007 už zasahovat nemůžete. Na posledních školeních účta propagují účtovat proti 4(zisk nebo ztráta), ale dle ČSU 019 6.1.b, můžete i do výnosů tohohle roku, jen bych zvolila jinou analytiku, ať nezapomete vyloučit v přiznání 2008.
Audit nemáme. Konkrétně teda zaúčtuji 431/311 (ty výnosy nemusím jestli lze přes 4-ky) Tím si ponížím ztrátu ve schval.řízení. Vyšla nám ztráta, kterou ponížím - neovlyvní to teda daň. povinnost. Teď mně napadá, že bych měla podat opravné daňové místo dodatečného? A pro ujasnění v případě opačné situace, že bych ponižovala třeba dohadné náklady je účtování 389/431?
pardon, oprava : ovlivní (jsem původem slovenka, tam se píše ovplyvniť)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
14. 10. 2008 10:59
Potřebuji opravit výnos 2007 a podat dodatečné daňové přiznání, vyplním celý formulář "znovu" s tím, že je dodatečné.
Mám ale uzavřené účto 2007 - Konečný stav, otevřené účto počátečný stav 2008. Mohl by mi někdo poradit jak mám o této tržbě účtovat? Zároveň hnu i účtem 311 - otevřená položka.
Účtuji v systému Pohoda. Do roku 2007 už nemám zasahovat?
Neumím si to technicky představit abych neporušila kontinuitu mezi obdobím. Děkuji předem za radu.