Re: Zaplacení přesčasu
Já dělám přesčasy úplně zadarmo, takže mi to divné není. :-)
No ale asi nemáte tolik přesčasu měsíčně jako my, a nebo jste královsky placení a tudíž to neřešíte, protože nechat zaměstnavateli 260 hodin ročně jen tak, mi připadá přinejmenším divné. Já chodím do práce kvuli penězum a ne ze záliby. Mimo toto forum máme 4 názory a 2 tvrdí že je to tak správně a dva že by to celé mělo být placené z celkového pruměru
Já osobně nejsem příznivcem měsíční mzdy u dělnických profesí, připadá mi spravedlivější mzda hodinová. To ovšem není podstatné. Ani při hodinové mzdě by se při výpočtu nepostupovalo jinak. Odpracované přesčasové hodiny by se zaplatily základní hodinovou sazbou a pouze příplatek by se počítal z průměru. Prémie jsou další samostatná složka platu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
16. 10. 2008 9:45
Měl bych dotaz ohledně proplacení přesčasu, máme základní plat 16000 a k tomu jsou premie ve výši 6000,-, které jsou vypláceny pokud nejsou hrubě porušovány pracovní povinnosti atd., pokazdé jsme je měli.
Zaměstnanec(např. pan Novák) odpracoval v měsíci září 24,5 hod přesčasu. Na výplatní pásce měl zaplaceno +25% z celkového hrubého pruměru (124,-Kč/hod) tj. 759,5Kč, což souhlasí. Ovšem samotný přesčas měl vypočítán pouze ze základní mzdy bez prémií což činí pouze 91,99 Kč/hod. Tudíž pan Novák za 24,5 hodiny přesčasu pobral 3013,5 Kč hrubého, což je 123 Kč/hod, tedy méně než má normální hodinový pruměr. Učetní nám tvrdí že je to takhle spočítané správně dle aktuálního zákona. Mohl by prosím někdo pomoci a říci nám, kdo má pravdu.
Děkuji