Re: rodičovská dovolené po 3 letech dítě
ano, neplacené volno není povinen poskytnout, potom byste měla včas dát výpověď, abyste stihla 2 měs. výpovědní lhůtu nebo byste se museli dohodnout na uk. PP k určitému dni (vše bez odstupného)
ano,zam-tel může požadovat, abyste den po 3. naroz. ditěte nastoupila zpět do zaměstnání
rodič. dovolená je max. jen do 3 let dítěte - § 196 Zák.práce
Re: rodičovská dovolené po 3 letech dítě
Nemáte se na co odkázat. Zaměstnavatel opravdu může chtít abyste nastoupila do práce, neplacené volno nemusí povolit. Vy potom musíte řešit, zda si třeba budete platit hlídání, nebo se zkusíte dohodnout na skončení pracovního poměru dohodou.
děkuji vám
>>Dobrý den, když dítě dosáhne 3 let, musím požádat
>>zaměstnavatele o neplacené volno. Může se stát, že mi
>>ho
>>nepovolí a bude po mně chtít, abych nastoupila do
>>práce? Nedostali jsme školku a ani nemáme babičku,
>>která by
>>hlídala. Můžete mi poradit, kde se o tom něco dočtu,
>>abych se mohla případně u zaměstnavatele odkázat na
>>zákon?
>>Děkuji
>
>Nemáte se na co odkázat. Zaměstnavatel opravdu může
>chtít abyste nastoupila do práce, neplacené volno
>nemusí povolit. Vy potom musíte řešit, zda si třeba budete
>platit hlídání, nebo se zkusíte dohodnout na skončení
>pracovního poměru dohodou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
16. 10. 2008 11:59
Dobrý den, když dítě dosáhne 3 let, musím požádat zaměstnavatele o neplacené volno. Může se stát, že mi ho nepovolí a bude po mně chtít, abych nastoupila do práce? Nedostali jsme školku a ani nemáme babičku, která by hlídala. Můžete mi poradit, kde se o tom něco dočtu, abych se mohla případně u zaměstnavatele odkázat na zákon?
Děkuji