Re: chybně sražená daň - jak vrátit sprá
Problém je hlavně v tom ročním zúčtování, jestli to lze srazit,
když už bylo roční zúčtování provedeno. Srážela mu to chybně celý rok, tak to bude velká částka, to lze srazit najednou? A taky jestli vůbec, když je to rok stará záležitost.
Re: chybně sražená daň - jak vrátit sprá
Nedoplatek na dani z viny plátce lze srazit 12 měsíců ode dne, kdy došlo k nesprávné srážce. To bylo v den, kdy se provedlo zúčtování za rok 2007 - od tohoto data počítáte těch 12 měsíců, takže lze ještě klidně opravit a odvést FÚ rozdíl.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
17. 10. 2008 6:50
Dobrý den,
prosím Vás, jak mám postupovat, když jsem zaměstnanci chybně srazila daň. Uplatnila jsem mu 2 děti a měl mít pouze jedno dítě. Půl roku to mám chybně sraženo včetně daňového bonusu. Když přepočítám zpětně daň, jak ji mám ale srazit, jak to zaměstnanci zavést do výplaty. A jak daň vrátit FÚ?
A ještě jedna velká chyba, co se stala kolegyni, ale už v ročním zúčtování. Stejný případ, uplatnila dvě děti a měla uplatnit jen jedno, jen na to přišla hodně pozdě, po ročním zúčtování 2007. S tím už se asi nedá dělat nic. Vůbec nevíme ani jedna, co s tím. Ještě se nám to nestalo.
Děkuji Tamara