Re: přečerpaná dovolená
sama od sebe si je nevzala - dovolenou určuje zam-tel, tak jí ji snad nařídil
nic se neděje - ve mzdě za listopad srazíte 3 dny dovolené tím průměrem, kterým bylo placeno (takže pozor, abyste nesrazila víc nebo míň) a navedete 3 dny neplac. volna (pokud dohodnete písemně, tak můžete požadovat na zam-ci celých 13,5 % za neplac. volno, jinak srazíte zam-ci 4,5 %, zam-tel 9%) za neplac. volno by se ZP nesráželo v příp., pokud by byl dotyčný v kateg., za kterou je plátcem ZP stát
Ve mzdě za listopad bych jí je srazila ze mzdy, to dle zákoníku práce můžete, spočítala bych dle průměru, kterým byly ty 3 dny placené.
teď mě napadlo, Vy jste mu v říjnu dali ty 3 dny dovolené? Potom je zrušte a domluvte se na neplac. volnu - písemně - od -do, dojednejte, jak bude řešeno ZP (zda celé zam-ec, nebo 4,5 % zam-ec a zam-tel 9%) v tomto případě byste měla dovolenou v pořádku a při skonč. PP byste nemusela nic složitě řešit
>>>>>>>>>>>Prosím o pomoc
>>>>>>>
>>>>>>>Nemohla bych toto vypořádat již v měsíci říjnu?
>>>>>>>Přestože končí 11.11.2008
>>>>>>
>>>>>>ne - to se řeší až při ukonč. PP
>>>>>
>>>>>teď mě napadlo, Vy jste mu v říjnu dali ty 3 dny
>>>>>dovolené? Potom je zrušte a domluvte se na neplac.
>>>>>volnu -
>>>>>písemně - od -do, dojednejte, jak bude řešeno ZP (zda
>>>>>celé zam-ec, nebo 4,5 % zam-ec a zam-tel 9%) v tomto
>>>>>případě byste měla dovolenou v pořádku a při skonč.
>>>>>PP
>>>>>byste nemusela nic složitě řešit
>>>>
>>>>Bohužel to je dovolená čerpaná v měsíci září.
>>>
>>>no tak to Vám nezbyde než to srovnat až v listopadové
>>>mzdě, v říjnové nemůžete (dejte si pozor na průměr -
>>>v
>>>září byl jiný než v listopadu)
>>
>>A ať si vedoucí udělají pořádek - jestliže má PP na
>>dobu určitou, tak vědí na kolik má nárok dovolené,
>>tak
>>nevidím důvod, proč by jí měli dávat dovolené více a
>>vy
>>s tím máte jen práci.
>
>Také si myslím co an, pokud byla smlouva na dobu
>určitou, tak přece bylo jasné, že má nárok jen na těch 16,5
>dne.
jenže MÚ dovolenou nenařizuje, třeba se počítalo s tím, že se zam-ci PS prodlouží a nyní nejsou zakázky, tak končí každý, kdo má PP na dobu určitou (nevím, jen se domnívám - viz krize)
pro MÚ je důležité, aby to správně opravila a srazila co srazit má a také to správně odvedla
Však já jsem nepsala, že dovolenou nařizuje MU, ale vedoucí. A jestliže má někdo smlouvu na dobu určitou, nikdy (pokud není velmi vážný důvod) nedáváme víc dovolené, než na kterou vznikne nárok do té doby, než je smlouva prodloužena. Ale to je opravdu věc příslušných vedoucích, jde jen o to, že oni s tím práci navíc nemají, ale MU ano.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
17. 10. 2008 13:50
Prosím o pomoc
Jedna naše zaměstnankyně si za letošní rok k dnešnímu datu vyčerpala 19,5 dne dovolený. 11.11.2008 jí končí pracovní smlouva a dálm s ní nebude prodloužena. Tudíž má přečerpanou dovolenou
za letošní rok má nárok na 16,5 dne. Co s těmi 3 dny mám dělat? Jak postupovat? Ona si je vzala vlastně navíc, nemá na ně nárok.
Děkuji