Re: Pomoc - faktura do EU, mám v tom zma
1) FA za opravu vozíku měla být s DPH. Doporučuji opravit FA, kde DPH vypočtete shora a DPH odvedete. Částka celkem zůstane beze změny.
2) Pokud fakturovali dopravu a nejedná se o dopravu zboží, pak jde o osobní přepravu a místem zd. plnění je místo, kde se přeprava uskutečňuje. V ČR je přeprava osob mezi jednotlivými členskými státy a dále mezi členskými státy a třetími zeměmi je v tuzemsku osvobozena od DPH.
Pokud by fakturovali náhradu škody, pak se nejedná o zdanitelné plnění.
Re: Pomoc - faktura do EU, mám v tom zma
Pokud doprava probíhala v tuzemsku, tak s DPH.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
17. 10. 2008 17:30
Dobrý den, já vím, je pátek,ale snad se někdo smiluje.
Dělám DE firmě, která je plátce DPH. Zabývá se servisem a prodejem vysokozd.vozíků.Vystavila fakturu do Holandska, kde je : práce, materiál a doprava. Byla to oprava VZV. Oprava proběhla v ČR a vozík v ČR zůstává. Faktura je bez DPH a už jí mají zaplacenou. Já mám ted obavy, že měla být s DPH.
Dále vystavila fakturu do Holandska pouze na dopravu./prý fakturace zbytečné cesty/, taky bez DPH.
Firma v Holandsku je pláce DPH.
Pokud je to špatně, co s tím?
Díky moc za Vaše rady. Jana