Re: Poplatník daně z převodu nemovitostí
dle novely zák. o dani darovací ..atd. je osvobozeno od darovací daně darování v I. a II. skupině, sourozenec je ve II. skup., nemusíte mít odhad, d.přizn. nepodáváte, žádné úřady nemusíte obíhat, pouze darovací smlouva, návrh na vklad do KN a to je vše, KN může zajistit bratr nebo poslat poštou, jedna smlouva musí mít ověřené podpisy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
19. 10. 2008 21:57
Dobrý den,
chci bratrovi darovat pozemek a mám problém s daní z převodu nemovitostí. Jsem poplatníkem daně i v případě, že za pozemek nezískávám žádnou protihodnotu? Lze případně smluvně upravit, že poplatníkem bude bratr? Nejde mi o zaplacení nějaké částky, spíše o nutnost vyřizovat formality, tzn. podávání daňového přiznání.
Případně je jiná možnost, jak převést pozemek na bratra tak, abych neměla žádné vyřizování na úřadech?