Re: Úmrtí zaměstnance
Já to řešila kdysi před lety a pojišťovnu a sociálku jsem si obvolala a ještě tuším jsem volala na soud - kvůli pozůstalosti (ti mně tuším odkázali na notáře), mzda se tam musí zahrnout a vyplácela jsem to až tomu, kdo mi donesl rozhodnutí od notáře, že na ni má nárok... ...sice to trvalo asi 1/2 roku ale vyplatili jsme ji... je to deset let, takže si víc nepamatuji a mzdovku momentálně nedělám...
Nejedná se o dva průměrné platy, ale o trojnásobek průměrného měsíčního výdělku.
Zemřeli mi letos (bohužel) 2 zaměstnanci, odhlásila jsem je jen kodem O ze zdr.poj. odhlásila jsem je ze sociálky,poslala ELDP, mzdu(v jejich případě nem.dávky) poslala na jejich účty.Ty byly zmraženy a poté peníze vyplaceny dědicům.Potvrzení o příjmech jsem nevystavovala.Ani Potvrzení o zaměstnání.
>>>Včera v důsledku dopravní nehody zemřel náš
>>>zaměstnanec,čili jeho smrt nesouvisí s pracovním
>>>poměrem.
>>>Prosím o radu , jaké další povinnosti mám jako
>>>mzdovka, mimo ty standardní ( odhlášky SP,ZP, potv. o
>>>příjmech, ELDP atd), které souvisí se skončením PP.
>>>Používá
>>>se pro zdravotní pojišťovnu další kód mimo O? Děkuji.
>>
>>Já to řešila kdysi před lety a pojišťovnu a sociálku
>>jsem si obvolala a ještě tuším jsem volala na soud -
>>kvůli pozůstalosti (ti mně tuším odkázali na notáře),
>>mzda se tam musí zahrnout a vyplácela jsem to až
>>tomu,
>>kdo mi donesl rozhodnutí od notáře, že na ni má
>>nárok... ...sice to trvalo asi 1/2 roku ale vyplatili
>>jsme
>>ji... je to deset let, takže si víc nepamatuji a
>>mzdovku momentálně nedělám...
>
>Zemřeli mi letos (bohužel) 2 zaměstnanci, odhlásila
>jsem je jen kodem O ze zdr.poj. odhlásila jsem je ze
>sociálky,poslala ELDP, mzdu(v jejich případě nem.dávky)
>poslala na jejich účty.Ty byly zmraženy a poté peníze
>vyplaceny dědicům.Potvrzení o příjmech jsem
>nevystavovala.Ani Potvrzení o zaměstnání.
>
>Tu poslední čistou mzdu si ponechejte na firmě v tzv.depozitu a na soud dle místa posledního bydliště zemřelého to nahlaste. Soud to předá notáři,který to bude vyřizovat a vám by pak měli dát na vědomí,komu to máte vyplatit. Trvá to i 2 roky -pokud se dědicové nemůžou dohodnout. Průběžně si ověřujeme,zda již není dědické řízení ukončeno. Manželce zemřelého vystavíme Potvrzení o zdanitelných příjmech - může si podat zúčtování DPFO u FÚ.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
21. 10. 2008 8:31
Včera v důsledku dopravní nehody zemřel náš zaměstnanec,čili jeho smrt nesouvisí s pracovním poměrem.
Prosím o radu , jaké další povinnosti mám jako mzdovka, mimo ty standardní ( odhlášky SP,ZP, potv. o příjmech, ELDP atd), které souvisí se skončením PP. Používá se pro zdravotní pojišťovnu další kód mimo O? Děkuji.