Kurz vydaných faktur

• (neregistrovaný)

21. 10. 2008 9:04

prosím o radu, vystavené faktury do zahraničí přepočítávám kurzem vystavení, nebo dnem UZDP ? přepočítávám kurzem vystavení, ale nejsem si 100 % jistá...
    děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 10. 2008 9:23

jana (neregistrovaný)

Re: kurz vydaných faktur
      mám stejný problém. Přepočítáváme ke dni vystavení fa. V zákoně o dph je však v §4 odst 4, že přepočet se má provést ke dni povinnosti přiznat daň což je DUZP nebo datum vystavení dle toho co nastalo dříve. (§ 21) Vzhledem k tomu, že do účetnictví převádíme kursem vystavení , tak nevím jak bych to technicky prováděla, byl by rozdíl na účtě dph v účetnictví a v evidenci pro dph. Ani jsem vlastně nepřišla na to, že by to program umožňoval, zadat 2 kursy při vystavování fa. Takže to řešíme tak, že vystavujeme fa k datu DUZP i když to prakticky děláme týden po.

prosím o radu, vystavené faktury do zahraničí
      >přepočítávám kurzem vystavení, nebo dnem UZDP ? přepočítávám
      >kurzem vystavení, ale nejsem si 100 % jistá...
      >děkuji

• 21. 10. 2008 9:33

m.v. (neregistrovaný)

>a teď koukám, že se mi ta té faktuře ani nezobrazí DUZP, jen datum vystavení a splatnosti, takže v tom mám ještě větší zmatek, jediné řešení asi opravdu bude vystavit s datumem DUZP...,

• 21. 10. 2008 11:09

zdv (neregistrovaný)

Jenom ještě poznámka: dle paragrafu 4 odst.4 ZDPH je to kurz ČNB, který používáte ke dni povinnosti přiznat daň - tzn.kurz dle Vaší interní směrnice pro účetnictví, který používáte pro ten den (tedy např. pokud máte pevný měsíční kurz - tak ten ap.).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).