Neshoda jednatelů v účetnictví

• (neregistrovaný)

21. 10. 2008 12:34

Dobrý den, mám velkou prosbu! Minulý rok jsem převzala účetnictví jednoho s.r.o., kde jsou dvě jednatelky a každá může jednat samostatně. Na vedení účetnictví jsem se dohodla s oběma a teď se rozkmotřily a nejsou schopny se dohodnout na postupech ani na jakýchkoli věcech, které se týkají účtování. Jedna z nich mne stále napadá, že jsem něco zaúčtovala bez dokladů a protože se ona sama v účetnictví vůbec nevyzná, tak jakákoliv snaha o vysvětlení postupu zaúčtování padá na neúrodnou půdu :-(. Rozhodla jsem se, že z dohody o vedení účetnictví této firmy odstoupím, ale nevím, komu předat doklady, aby mne jedna nebo druhá nenapadla, že jsem jednala proti jejich vůli. Poradíte mi někdo jak postupovat, mám těsně před porodem a neustálé neshody z jejich strany mne stojí strašně moc času a hlavně sil a nervů. Moc děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 10. 2008 13:35

pája (neregistrovaný)

Re: neshoda jednatelů v účetnictví
      Pokud jste se tak rozhodla, tak se podívejte do výpisu z OR, jestliže je tam, jak obvkle bývá, že každý jednatel může jednat samostatně, tak to předejte jednomu z nich, se kterým se dohodnete a druhý vám může tak akorát zamávat. Neopomeňte vše písemně- odstoupení od smlouvy(pokud to máte ve smloouvě umožněno), pozor,abyste nenarazila, dále předání všeho podle seznamu proti potvrzení.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).