Dopr.nehoda a nahrada mzdy

• (neregistrovaný)

21. 10. 2008 13:39

Začátem září se mi stala dopravní nehoda,kterou jsem nezavinila.Mám dodnes nemocenskou.K 30.09.2008 ukončen PP na dobu určitou. Mohu po vinikovi nehody žádat ušlou mzdu za říjen i když jsem nepracovala? Díky úrazu jsem nemohla nastoupit do nového zaměstnání a tam už na mě nečekají. Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 10. 2008 13:42

Katuška (neregistrovaný)

Re: Dopr.nehoda a nahrada mzdy
      Nejsem právník, ale domnívám se, že ano, a to za celou dobu nemocenské. Mohlo by Vám pomoci, když si od zaměstnavatele, k němuž jste v říjnu nenastoupila, necháte potvrdit, za jakých podmínek (zejména mzda) jste měla nastoupit a že vzali někoho jiného jen proto, že Vy jste v PN a nastoupit nemůžete.

• 21. 10. 2008 13:50

naďa (neregistrovaný)

Moc Vám děkuji za odpověď a co když,zaměstnavatel,ke kterému jsem nemohla nastoupit mi nebude chtit toto potvrzení vydat?

• 21. 10. 2008 13:55

Katuška (neregistrovaný)

Proč by s tím měl problém? Zkuste je požádat, třeba si sepište nějaké prohlášení sama (resp. popis dané situace), pak by pro ně podpis a razítko neměl být takový problém. Pokud máte podepsanou smlouvu a mzdový výměr, je to lepší.
      Takové potvrzení (či smlouva) dokazuje, že Vám mzda skutečně ušla a také její výši, tudíž zvyšuje Vaše šance na úspěšné vymáhání.

• 11. 10. 2010 16:31

www.zarizeno.eu (neregistrovaný)

Dobrý den,
      můžeme Vám pomoci získat odškodnění které Vám dle zákona náleží.
      Pokud nic nevysoudíme tak ani nic neplatíte.
      Veškeré potřebné informace naleznete na www.zarizeno.eu

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).