Re: Dopr.nehoda a nahrada mzdy
Nejsem právník, ale domnívám se, že ano, a to za celou dobu nemocenské. Mohlo by Vám pomoci, když si od zaměstnavatele, k němuž jste v říjnu nenastoupila, necháte potvrdit, za jakých podmínek (zejména mzda) jste měla nastoupit a že vzali někoho jiného jen proto, že Vy jste v PN a nastoupit nemůžete.
Re: Dopr.nehoda a nahrada mzdy
Proč by s tím měl problém? Zkuste je požádat, třeba si sepište nějaké prohlášení sama (resp. popis dané situace), pak by pro ně podpis a razítko neměl být takový problém. Pokud máte podepsanou smlouvu a mzdový výměr, je to lepší.
Takové potvrzení (či smlouva) dokazuje, že Vám mzda skutečně ušla a také její výši, tudíž zvyšuje Vaše šance na úspěšné vymáhání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
21. 10. 2008 13:39
Začátem září se mi stala dopravní nehoda,kterou jsem nezavinila.Mám dodnes nemocenskou.K 30.09.2008 ukončen PP na dobu určitou. Mohu po vinikovi nehody žádat ušlou mzdu za říjen i když jsem nepracovala? Díky úrazu jsem nemohla nastoupit do nového zaměstnání a tam už na mě nečekají. Děkuji