Re: příjmy na účet
Asi narážíte na nedávnou diskuzi ohledně zaplacení faktury. To je ale myslím jiný případ. Domnívám se, že v tomto případě jde o uzavření smlouvy o půjčce podle občanského zákoníku a tam není podmínka, že by musela být písemná. Takže jde normálně o splátku půjčky, což v žádném případě není příjem ke zdanění.
Re: příjmy na účet
může, fú. a vzhledem k tomu, že je posílá z firemního účtu je to i pravděpodobné, pokud půjde na kontrolu. ale není nic jednoduššího, než smlouvu o půjčce dát na papír, abyste do budoucna měl důkaz, že to splátka půjčky
eventuelně navrhnete svědeckou výpověď kamaráda, který vám dosvědčí do protokolu, že se jedná o půjčku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
21. 10. 2008 19:28
Půjčil jsem kamarádovi peníze - bez smlouvy.
Splácí mi je a posílá na účet z účtu své firmy.
Já to tady všechno čtu a jsou na mě mdloby. Protože když se to zjistí, bude to ještě figurovat jako můj příjem a nezdaněný nebo co.
Může se stat že bude někdo prohlížet nebo teda kontrolovat můj osobní účet?