Dobrý den,
z dotazu jsem nepochopila, jaký je Váš vztah ke společnosti.
a) Nejste zaměstnanec - provádíte soustavnou, opakovanou výdělečnou činnost. Nejen, že jste se měla zaregistrovat k dani z příjmů fyzických osob, k sociálnímu a zdravotnímu pojištění, ale hlavně riskujete pokutu pro neoprávněné podnikání. Předpokládám, že by se mohlo jednat o některou z živností volných. Přiznání k dani z příjmů a přehledy pro ČSSZ a příslušnou ZP jsou povinné. Žádné osvobození se na Vás nevztahuje. Z důvodu studia jste OSVČ vedlejší. To musíte úřadům doložit potvrzením ze školy. Situaci řešte okamžitě.
b) Jste zaměstnanec - mohlo by se jednat např. o dohodu o provedení práce. Potom byste požádala zaměstnavatele o potvrzení o zdanitelných příjmech. Jestliže byla sražena záloha, měla byste ve vlastním zájmu přiznání podat. Vrátili by Vám sražené zálohy.
Dagmar Kučerová ???
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 3. 2011 16:42
Jsem studentkou. Na internetu jsem našla marketingovou společnost u které jsem se zaregistrovala a teď pro společnost hledám přes internet nové lidi (rekrutace nových lidí). Za rok jsem si takto vydělala 21 000 kč. A chci se zeptat, jestli mám také vyplnit daňové přiznání? Je to povinné? Co se stane, když daňové přiznání nevyplním? Děkuji