Re: OČR délka,přelom měsíce
Pokud nejste osamělá matka, pak máte nárok jen na proplacení 9 dní. Nejde to takto provázat.... Doporučovala bych Vám nechat si napsat OČR na 9 dní, 1 den dovolená a pak další OČR. Nebo ještě lépe, nechat si napsat OČR do 27.10., 28.10. je státní svátek a další OČR od 29.10. - může být klidně dalších devět dní.
tak to by u nás neprošlo, resp. 2. OČR takto zaplacená by byla předepsána jako přeplatek na dávce
navíc lékařka by vůbec neměla jako nové OČR vystavit, neboť se jedná stále o stejnou nemoc
měla by vystavit OČR třeba na 14 nebo více dní vcelku (podle potřeby ošetřování), ale jen prvních 9 kal. by bylo placených, ostatní by byly omluvené, neplacené
Aha, tak to potom jo... U nás to nekontrolovaly... Naopak to OSSZ sama poradila, byly u nás zrovna na kontrole, tak jsem se na to ptala... Asi záleží na těch kontrolorkách... chodily k nám pořád ty stejné, takže jsem se toho ani nebála, nikdy s nima nebyl sebemenší problém.
Omlouvám se za špatné rady. :-)
však už OČR placené ve firmě skončí a příští rok si to budou OSSZ kontrolovat a platit samy (no, jsem zvědavá, jak budou kontrolovat a platit střídavé ošetřovné, když ošetřovné bude vystaveno pro matku v Praze a dále bude vyplněn další tiskopis na střídání ošetřovného pro otce někde na druhém konci republiky - nebo alespoň pro jinou OSSZ, jak to budou mít vše provázané, aby nedocházelo k přeplatkům)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
22. 10. 2008 9:05
Dobrý den,
syn má neštovice, doktorka mi telefonicky sdělila, že léčba trvá 14dní. Vychází mi 10dní do konce měsíce října a zbytek v listopadu. Nejsem osamělá matka a tak mi proplatí 9 dní. Mám si nechat napsat 1 OČR na 9 dní a pak druhé OČR na dalších 9 dní v novém měsíci? Nebo si můžu nechat do jednoho OČR napsat celou dobu ošetřování těch 14dní? Kolik mi pak bude proplaceno dní ?
Děkuji za brzkou odpověď Katka