Hlavní navigace

Nástup po mateřské dovélené

  • (neregistrovaný)

    22. 10. 2008 9:40

    Nevíte někdo, jak je to při skončení mateřské dovolené a nastoupení do jiné práce. U té stávající je nutné dát dvouměsiční výpověď nebo je to jen o oznámení zaměstnavateli, že po mateřské nenaustoupím?! A kdybych si chtěla mateřskou prodloužit ze tří na čtyři roky, tak to taky jen oznámím zaměstnavateli?
    Děkuji za odpověď.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 10. 2008 9:46

      an (neregistrovaný)

      Re: Nástup po mateřské dovélené
      Je to tu řešeno denně, rodičovská dovolená je do 3 let, potom byste musela požádat o neplacené volno s kterým zaměstnavatel nemusí souhlasit. Po skončení rodičovské jste povinna nastoupit do práce, pokud chcete skončit musíte se buď pokusit se zaměstnavatelem dohodnout na skončení PP, s čímž nemusí souhlasit, potom musíte dát písemnou výpověď s 2 měs. výpovědní lhůtou. Vše musíte provést písemně.

    • 22. 10. 2008 9:47

      xy5 (neregistrovaný)

      Re: Nástup po mateřské dovélené
      po mateřské dovolené máte nárok na čerpání dovolené a poté můžete požádat zam-tele o čerpání rodič. dovolené (max. do 3 let dítěte)
      pokud byste chtěla být s dítětem doma déle než 3 roky, potom byste musela zam-tele požádat o neplac. volno, on ale nemusí souhlasit
      v tom případě jste povinna nejdéle 1. prac. den po 3. narozeninách dítěte nastoupit zpět do zaměstnání, pokud nechcete, musíte dát výpověď (ale včas - 2 měs. výpovědní lhůta) nebo se musíte k určitému dni se zam-tele na uk. PP dohodnout (vše bez odstupného)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).