Re: Nové tiskopisy nemoc.pojištění
Něco bude na internetu na stránkách ČSSZ, ale spíš až na konci roku.
dobrý den, zrovna jsem se na toto byla ptát minulý týden na sociálce, tam mi paní sdělila, že dosud nic nevyšlo a když jsem argumentovala tím, že, co tady někteří psali, že na školení dostali nové formuláře, tak mi paní řekla, že to bude nějaká blbost, protože oficielně ani žádná pracovní verze, jak by to mělo celé v roce 2009 vypadat, nevyšla. tak nevím. Každopádně říkala, že to budou na 100 procent vědět 31.12.2008, pokud to opět naši zákonodárci nezruší.
doposud jsem si myslela, že mě již nemůže nic překvapit
po školení, které jsem k ND absolvovala, nechápu, kdo to mohl takto odsouhlasit
jen těch tiskopisů, které se budou muset vyplnit, práce každopádně MÚ nepřibyde a navíc se stejně budou muset předávat data, ze kterých se budou dávky vyplácet
MÚ bude muset rozhodnout, od kdy je RO (ono to určení RO bude složitější než doposud - v některých případech)
možná jsem to ale vše nestihla pochopit, každopádně jsem si to tak složitě nepředstavovala
určitě jste nic neprošvihla
já spíše pořád přemýšlim, jestli vůbec má smysl chodit někam na školení. politická situace je každým dnem jiná, kdoví co bude 31.12... ani bych se nedivila, kdyby to opět zrušili... vloni jsem na školení byla a absolutně zbytečně, takže letos stále vyčkávám a na školení půjdu asi až v lednu. snad nikdo neomarodí 1.1.... :-D
ano, je to od politiků nezodpovědné - už by v této době měli dát jasný signál, jak se bude opravdu od 1.1.2009 postupovat (pokud mají v úmyslu něco měnit), na OSSZ prý ještě nejsou programy?
zam-tel se školením třeba počkat může (i když by už 1.1. měl mít platné vnitřní předpisy, kde bude uvedeno, kdo, kdy, dokdy co bude v souvislosti s náhradou mzdy vyplňovat, za co kdo bude odpovídat - termíny, poté s odevzdáním neschopenek, ošetřovného apod. na OSSZ včetně předání všech potřebných tiskopisů, podkladů apod.)
a programátoři? ti musejí již na změnách programu pracovat nyní
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
22. 10. 2008 12:01
Nevíte někdo jestli jsou už někde k nahlédnutí nové tiskopisy a vše
co bude nutné k nemocenským po novém roce?