Faktura z Polska za uspořádání konferene

• (neregistrovaný)

22. 10. 2008 12:11

Dobrý den, přišla mi faktura z Polska, kde byla uspořádaná výstava našich výrobků, na faktuře nemají uvedeno DIČ a píší, v angličtině něco v tom smyslu, že služba je předmětem českých daní.

Zeptám se ještě i na další věc, kdyby ta faktura byla za pronájem reklamních ploch? to by tak byl klasický reverscharge?

děkuji

Blanka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 10. 2008 19:43

Marek (neregistrovaný)

Re: faktura z Polska za uspořádání konfe
      Dobrý den,
      místo plnění u pořádání výstav a veletrhů je pro všechny členské státy jednotně a závazně stanoveno v místě, kde jsou tyto služby poskytovány (u nás je to § 10/4/a). Z tohoto důvodu Vám Poláci měli fakturovat s polskou daní. To, že Poláci uvedenou službu nezdanili není rozhodně důvodem k přiznání daně v ČR - není k tomu žádný zákonný důvod viz. zmíněné ustanovení § 10. Na Vašem místě bych to takto ponechal, ušetříte si peníze i čas s žádáním o vrácení polské daně, nezdanění je chybou Poláka, kterému bude jistě daň doměřena.

Pronájem reklamní plochy podle mého názoru lze považovat za reklamní službu ve smyslu § 10/6/b a ta pokud je poskytnuta ORD v JČS má místo plnění u příjemce podle § 10/7, takže reverse-charge.

• 27. 10. 2008 6:26

blanka (neregistrovaný)

dobré ráno,
      ozývám se až teď (měla jsem dovolenou) a děkuji Vám moc. Myslela jsem si to, ale nebyla jsem si jistá, při čtení paragrafů mi to docela dlouho trvá než vše pochopím jak to má být:)))
      Ještě jednou děkuji
      Blanka

• 27. 10. 2008 10:17

Marek (neregistrovaný)

Dobrý den,
      není vůbec zač, dneska si užívám dovolenou já :-)
      Marek

• 27. 10. 2008 10:22

blanka (neregistrovaný)

¨Tak to si ji moc užijte:))) já musím i zítra,, nemám totiž dodělané DPH a ve středu mám jít na kontrolu na VZP a nemám nic nachystáno.. :)) tak Vám budu závidět..
      ale.... je tady báječný klid:)) takže to odsýpá...

Blanka

Blanka

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).