Cena za aktivaci servisních služeb

• (neregistrovaný)

22. 10. 2008 14:51

Dobrý den,
    potřebovala bych poradit. Obdržela jsem fakturu od společnosti, která nám fakturuje aktivaci servisních služeb spojené s používáním ekonomickým softare. A je to skoro 250tis. Kč...poradíte mi jestli se jedná o majetek a nebo to můžu dát rovnou do nákladů?
    Katka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 10. 2008 15:11

BP (neregistrovaný)

Re: cena za aktivaci servisních služeb
      Osobně bych se točila na tom, že "servisní služby" nejsou majetek, takže bych určitě neodepisovala jako majetek, jen bych si dala pozor, na jaké období ty služby jsou, abyste nezapomněli časově rozlišit.

Ale jako správný alibista Vám poradím, počkejte ještě na další názory. To jsem Vám teda pomohla, co? :-)))

Hezký den.

• 23. 10. 2008 7:27

Katka (neregistrovaný)

Ono to není ani časově omezené...páč je to prý jednorázový poplatek...to už jsem taky prověřila. Přiznám se, že jsem to zatím celé zaúčtovala na 518xxx.....ale děsí mě ta velká částka...aby nás finanční úřad nenapadl :(
      Každopádně aspoň děkuju za Váš názor..mějte se, Katka

• 23. 10. 2008 8:10

BP (neregistrovaný)

Ta částka se jeví velká, ale zase záleží na tom, jaký máte jako firma obrat. Pokud máte obrat v milionech, tak ta částka nikoho nepřekvapí. Pokud máte malý obrat, já osobně bych pro klid duše sama časově rozlišila, protože sice je to jednorázový poplatek, ale ty servisní služby budou probíhat několik let. Tak bych to rozložila alespoň na dva roky. Dělám to tak i u drobného majetku, klienti sice remcaj, ale vysvětluji jim, že když si koupí nábytek, určitě není na jeden rok.
      Jenže samozřejmě když Vám šéf řekne, že to chce do nákladů okamžitě, tak co vám zbývá, že?

Tak hezký den.

BP

• 23. 10. 2008 8:18

Katka (neregistrovaný)

OK...tak já to nějak ušmloulím:-) dám Vám pak vědět (co jsem s tím udělala)...moc mě těšilo..hezky se s Vámi spolupracovalo..děkuju a mějte se fajn, Katka

• 23. 10. 2008 8:24

BP (neregistrovaný)

Taková krásná korespondence, děkuji za poklonu, hned mám sluníčkový den.
      Také se mějte prima.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).