POHODA.tržba

• (neregistrovaný)

22. 10. 2008 14:51

Účtuji v programu POHODA.PROVOZUJI KAVÁRNU A TRŽBY mam skoro každý den,mam účtovat tržby denně nebo můžu měsíčně.Prý v DE je to možný ale jde mi o to že tímto způsobem v pokladní knize mam minusy když vypočita program.Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 10. 2008 15:02

Jana (neregistrovaný)

Re: POHODA.tržba
      DE evidence stačí příjmy 1x měsíčně,ale v pokladní knize byste mínusy mít neměla,máte si dát vlastní vklad a z něj čerpat výdaje,během měsíce vám program samozřejmě vypisuje mínusy,ale na konci měsíce,když vložíte tržy,se vám to srovná

• 22. 10. 2008 15:05

BP (neregistrovaný)

Asi úplně nejsprávnější by bylo účtovat každý den zvlášť, ale znám kolegyně, které zaúčtovávají třeba celý týden - na základě nějaké tabulky, kde je rozepsáno po dnech. Takže stejně se nevyhnete určité denní evidenci, minimálně nějaká kniha tržeb v kavárně.

Ale nejde mi do hlavy, jak to, že Vám tržba vychází mínusem - vždyť přece účtujete podle skutečnosti, a ve skutečnosti nemůžete mít mínus - můžete eventuelně do pokladny vložit tzv. "vklad podnikatele", jakoby si půjčit, když třeba hradíte zboží a nemáte potřebnou tržbu. Tak by to mělo vycházet i v programu, nezáleží na tom, který používáte. Pokladna se účetně nesmí dostat do mínusu - ani fyzicky to přece nejde.

Jestli jsem neodpověděla dost jasně, tak se prosím ještě ptejte.

Hezký den. BP

• 22. 10. 2008 15:45

Julie (neregistrovaný)

Děkuji všem.Knihu tržeb samozřejmě mam ,jenom do programu jsem dala za měsíc a vyskočily minusy ale mate pravdu stejně musím počítat celkovou částku na kalkulačce tak raději budu roznášet denně.

• 22. 10. 2008 15:07

jana (neregistrovaný)

Tržbu můžete zaevidovat do programu měsíčně, v tom případě bych se mínusem neznepokojovala. Co se týče stavu pokladny z programu - jde o informaci pro vás a jestli ji nepotřebujete , tak si mínusu nevšímejte.....Pokud se nepletu, tak máte povinnost vést na kavárně knihu tržeb a tam to doufám vedete poctivě den po dni. Myslím si ale , že vůbec není časově náročné naházet to do Pohody po dni, jde o 30 řádků, které se stejně kopírují, tak je to rychlovka. Pro mě méně pracné než nějaké ruční sčítání tržeb za měsíc.

Účtuji v programu POHODA.PROVOZUJI KAVÁRNU A TRŽBY
      >mam skoro každý den,mam účtovat tržby denně nebo můžu
      >měsíčně.Prý v DE je to možný ale jde mi o to že tímto
      >způsobem v pokladní knize mam minusy když vypočita
      >program.Děkuji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).