Re: POHODA.tržba
Asi úplně nejsprávnější by bylo účtovat každý den zvlášť, ale znám kolegyně, které zaúčtovávají třeba celý týden - na základě nějaké tabulky, kde je rozepsáno po dnech. Takže stejně se nevyhnete určité denní evidenci, minimálně nějaká kniha tržeb v kavárně.
Ale nejde mi do hlavy, jak to, že Vám tržba vychází mínusem - vždyť přece účtujete podle skutečnosti, a ve skutečnosti nemůžete mít mínus - můžete eventuelně do pokladny vložit tzv. "vklad podnikatele", jakoby si půjčit, když třeba hradíte zboží a nemáte potřebnou tržbu. Tak by to mělo vycházet i v programu, nezáleží na tom, který používáte. Pokladna se účetně nesmí dostat do mínusu - ani fyzicky to přece nejde.
Jestli jsem neodpověděla dost jasně, tak se prosím ještě ptejte.
Hezký den. BP
Děkuji všem.Knihu tržeb samozřejmě mam ,jenom do programu jsem dala za měsíc a vyskočily minusy ale mate pravdu stejně musím počítat celkovou částku na kalkulačce tak raději budu roznášet denně.
Tržbu můžete zaevidovat do programu měsíčně, v tom případě bych se mínusem neznepokojovala. Co se týče stavu pokladny z programu - jde o informaci pro vás a jestli ji nepotřebujete , tak si mínusu nevšímejte.....Pokud se nepletu, tak máte povinnost vést na kavárně knihu tržeb a tam to doufám vedete poctivě den po dni. Myslím si ale , že vůbec není časově náročné naházet to do Pohody po dni, jde o 30 řádků, které se stejně kopírují, tak je to rychlovka. Pro mě méně pracné než nějaké ruční sčítání tržeb za měsíc.
Účtuji v programu POHODA.PROVOZUJI KAVÁRNU A TRŽBY
>mam skoro každý den,mam účtovat tržby denně nebo můžu
>měsíčně.Prý v DE je to možný ale jde mi o to že tímto
>způsobem v pokladní knize mam minusy když vypočita
>program.Děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
22. 10. 2008 14:51
Účtuji v programu POHODA.PROVOZUJI KAVÁRNU A TRŽBY mam skoro každý den,mam účtovat tržby denně nebo můžu měsíčně.Prý v DE je to možný ale jde mi o to že tímto způsobem v pokladní knize mam minusy když vypočita program.Děkuji.