Re: sleva na dítě po ukončení prac.poměr
jo, to jo, v ročním, to vím, ale hledám důvod, proč by nemohl dodatečně podepsat, i když u mě nepracuje, když nepracuje jinde současně ? Protože podobný případ - zaměstnanec u vás ukončil pracovní poměr a je mu vyplácena např. náhrada za ztrátu na výdělku a nikde jinde nepracuje, pak u vás také může podepsat DP, i když s vámi nemá uzavřený PP ..., tak mi to přijde dost podobné s tím mým bývalým zaměstnancem, co chce uplatnit slevu na dítě
To je něco jiného. Tam vyplácíte příjem.
Výplaty máte zpracované.Musela byste udělat opravu a případné penále by musel zaplatit.V žádném případě bych to nedělala.
Dodatečně podepsat sice může, ale zálohu na daň, která již byla sražena, to neovlivní. Dodatečný podpis má význam pouze pro roční zúčtování, kdyby třeba již do konce roku nikde nepracoval, mohlo by se u vás k tomu dodatečnému podpisu přihlédnout.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
23. 10. 2008 7:54
zaměstnanec byl zaměstnán od 2.9.-30.9.08, ve zkušební době byl s ním zrušen PP. Podepsal a uplatnil základní měsíční slevu na sebe. Tu dostal. Nyní přišel, že má v péči vlastní dítě a chce podepsat dodatečně a vyplatit bonus (měl v září brutto 8.000).V současné době je na ÚP. Nereaguje na to, že v ročním zúčtování u dalšího zaměstnavatele slevu na dítě dostane zpětně nebo DPFO, chce to hned. Tak nějak si myslím, že když skončil PP, tak si u mě nemůže dodatečně za září uplatnit dítě s tím, že mu bonus vyplatím v listopadu ?? nějak nevím :(