Re: Pořízení vozu v Německu - bazar PROS
Pokud je vozidlo zařazeno do kategorie M1, což znamená, že je to jakoby nákladní, tak v DPH by mělo být následovně: přepočtená cena na Kč se dá do řádku 220 a zároveň do řádku 320.
Př.: EU 10000*25 (kurz)
ř.220 základ daně: 250000
daň : 47500
to samé ř. 320.
Re: Pořízení vozu v Německu - bazar PROS
§ 6a - dodání zboží do JČS - takže v tuzemsku dodanit pořízení z JČS
S tím M1 - "jakoby nákladní" je to velmi špatný vtip nebo katastrofální neznalost.
Pro případ nákupu za účelem prodeje je možno uplatnit i odpočet - při následném prodeji odvod DPH.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
23. 10. 2008 9:22
Dobrý den,mám prosbu. Podnikatel, plátce DPH v CZ koupil od německého plátce vozidlo - Citroen Berlingo, kategorie M1. Na dokladu z Německa mám větu - Steuerfreie Lieferung gemäs §4Nr.1 in Verbindung mit §6a Umsatzteuergesetz. Snažila jsem se to přeložit - Nezdaněné dodání podle §4 ods.1 ve spojení s §6a. Tak jsem z toho jelen. Vůbec nechápu co teď s tím. Navíc podnikatel to auto tady prodal a na fa napsal cenu včetně 19% DPH. Co stím? Moc prosím poraďte, musím dneska dodělat DPH