Re: Tisk VPD
Tiskla bych s DPH. Pokud je na účtence DPH vyčísleno, slaďte už při zadávání do PC, protože se můžete rozcházet o nějaký haléř. Takže hlavně ať je to shodné. Pokud na účtence není DPH vyčísleno (většinou jsou to ručně psané paragony), tak zadejte do PC celkovou částku, DPH se vypočítá.
Podle výdajových pokladních dokladů se dobře kontroluje DPH pro přiznání.¨
Hezký den.
Vedu daňovou evidenci. V případě, že tisku PPD k faktuře, tak už bez vyčíslení DPH, tak jsem myslela, jestli to u výdajů není taky tak. Děkuji za radu
Myslela jsem, že pokud mám od prodejce paragon - účtenku vytisknutou včetně rozepsání DPH, ale nejsem tam uvedena jako odběratel (adresa,DIČ), tak si, bez ohledu na částku DPH na tomto dokladu, dopočítám sama DPH z ceny včetně daně a označím to jako zjednodušený DD. A pak se rozcházím v DPH. Tak Jak? Díky
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
23. 10. 2008 15:27
Dobrý den, můžete mi prosím poradit: chci si vytisknout z účetního programu výdajový pokladní doklad, jsem plátce DPH, k tomuto VPD přilepím účtenku z obchodu, kde je vyčíslena DPH. Program mi nabízí vytisknou VPD nebo VPD s DPH. Který mám použít? Děkuji za radu