Re: VPP u jiného zaměstavatele na RD
Odstupné byste byla povinna vrátit jen v případě, pokud byste se vracela do stejného zaměstnání, ze kterého vám náleží odstupné a to ještě pokud byste se vracela např. do 3,4,5... měsíců od výstupu (poměrnou část nebo celou dle toho, kdy byste znovu nastupovala a sleduje se doba podle násobků odstupného) Toto by se vás netýkalo, pokud byste s původním z-elem uzavřela dohodu o provedení práce, odstupné se v tomto případě nevrací. A pokud nyní za současného vašeho trvajícího zaměstnání v HPP nastoupíte do jiného PP (termín VPP se už nepoužívá), pak s vaším odstupným v HPP také nemá nic společného, nemusíte mít ani souhlas z-ele z HPP, že souhlasí s vaším výkonem práce v jiném zaměstnání. Jen pokud by toto nové zaměstnání mělo shodný předmět podnikání (obchodní rejstřík) s vaším HPP, pak je zapotřebí souhlasu vašeho "kmenového" zaměstnavatele.
Re: VPP u jiného zaměstavatele na RD
a také si musíte vzpomenout, zda jste podepsala u svého "hlavního" zam-tele daň.prohl., protože to byste ho pak nemohla podepsat u toho dalšího (to pozor, protože pokud ho máte již jednou podepsané, budete zde daněna dle příjmů - do 5000Kč/hrubého/měs= srážková daň = konečná, nejde do roč. zúčtování, pokud nad 5000Kč/hrubého/měs. = zálohová daň - musíte podat daň.př. na FÚ
ale na soc. dávky (přídavky apod.) musíte uvádět příjmy i daněné srážkovou daní (příjmy a případné nemoc. dávky od všech zam-telů, které máte)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
23. 10. 2008 23:36
Jsem 2,5roku na rodič. dovolené a teď bych chtěla na vedlejší prac.poměr k jinému zaměstnavateli, než u kterého mám HPP. Je to možné? Může se mnou stávající rozvázat prac. poměr, popř. mi zrušit odstupné platy, které bych měla dostat až se vrátím, protože moje místo bylo během RD zrušeno?
Děkujji za odpověď