Re: Dovolená po návratu z MD resp.rodičo
>Zaměstnankyně nastoupila do práce 22.9.2008 /15.9.
>bylo dítěti 3roky, dle dohody se zaměstnavatelem dostala
>neplacené volno do 21.9./
>dovolená u nás dělá 5 týdnů, prosím prosím,
>exter.účetní uvedla, že se jí dovolená krátí o 5/12 tj. z 25dnů
>nároku má za rok 2008 alikvotní část 14,5dne
>dovolené. Prosím, je to tak správně?
>Děkuji.
Děkuju za kontrolu.Mzdy nám dělá externí účetní firma, u které se dost mění účetní, každou chvíli nás dělá někdo jiný, a tak raději kontroluju vše, protože jsme objevili již několikrát chyby(z nepozornosti).Bohužel nejsem majitel-to bych si možná našel jinou exter.fy:-)
ano, je to tak, jak Vám říkají, ale řekli Vám A, ale ne už B
tzn., že nyní se musí sledovat odpracované dny - pokud do konce t.r. neodpracuje 60 PD, tak bude mít nárok za odpracované dny - za každých 21 PD = nárok na 1/12 celor. nároku D
takže když bude často s dítětem na OČR nebo onemocní, tak těch 60 PD nemusí odpracovat
když tak se znovu ozvěte a někdo Vám to tady přepočítá
Děkuju. Zaměstnankyně má dost vysokou mzdu a babičky, takže předpokládáme, že OČR nebude, leda kdyby to bylo něco opravdu vážného. Také jí to hned řeknu, aby o tom věděla a nebyla potom případně překvapená, kdyby 60dnů neodpracovala a dovolenou si vybrala :-) a pak se jí to muselo srážet..
ano, p. Líba se zmiňovala, ale já jsem myslela tu informaci od jejich externí účetní, ta jim spočítala jenom jednu možnost (o dalších se nezmiňovala)
já jsem reagovala na původní dotaz, jestli to vypadalo tak, že reaguji na předchozí odpověď , tak to se omlouvám - není to tak
odpovídám v rychlosti na původní dotaz a většinou nemám čas pročítat předchozí odpovědi
Děkuji vám všem, zejména Líbě a xy, obě jste evidentně erudované mzdové účetní. Příště jména raději napíšu v textu, kdybych netelefonoval :-) poděkoval bych Líbě dřív než napsala svůj příspěvek xy, té bych pak poděkoval znovu za vyčerpávající info.Krásný víkend!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
24. 10. 2008 12:38
Zaměstnankyně nastoupila do práce 22.9.2008 /15.9. bylo dítěti 3roky, dle dohody se zaměstnavatelem dostala neplacené volno do 21.9./
dovolená u nás dělá 5 týdnů, prosím prosím, exter.účetní uvedla, že se jí dovolená krátí o 5/12 tj. z 25dnů nároku má za rok 2008 alikvotní část 14,5dne dovolené.
Děkuji.