Re: Musím vést PU?
Podle § 11 EZ skutečně musíte být účetní jednotkou.
Z této povinnosti se stáváte účetní jedotkou dle § 1 odst. 2 písm. h) ZoÚ.
Tyto účetní jednotky jsou povinny vést účetnictví ode dne zahájení činnosti až do dne ukončení činnosti.
Účetní jednotky jsou povinny vést jedno účetnictví za účetní jednotku jako celek.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
24. 10. 2008 19:44
Jsem OSVČ vedu DE a od listopadu dostanu licenci na výrobu elektrické energie z fotovoltaické elektrárny. Mám jenom malou elektrárnu do výkonu 20 kWh. Nemáte někdo zkušenosti s tím, jestli se musí vést na tu výrobu elektřiny podvojné účetnictví? Ptám se různě a většinou mi říkají, že můžu dále vést DE do obratu 25 mil. Kč, ale v energetickém zákoně je zmínka, že držitel licence musí být účetní jednotkou. Tak nevím co mám dělat.
A ještě jeden dotaz, když by se stalo a já opravdu tu výrobu elektřiny musel vést podvojně tak to znamená, že i svoji dosavadní živnost musím vést podvojně? A od kdy mám přejít na podvojné účto, když tu licenci na výrobu dostanu až v listopadu a já ze své živnosti dosud vedu DE. Mohu přejít až od 1.1.2009?
Moc děkuji už jste moje poslední záchrana.