Re: Plátce DPH fakturuje proviz.osvob.od
§ 51 a násl. ZDPH, § 75 a násl. ZDPH, řádek 530 daňového přiznání
A že nemá související přijatá plnění? Přímá možná ne, ale jistě bude mít spoustu takových, která projdou kráticím koeficientem, neboť patří ke všem plněním - např. účetní práce (dodavatel plátce), režijní materiál, PHM, PC apod.
Každopádně by "zaměstnavatel" měl ověřit Vaši práci, neboť s koeficientem má spousta účetních problémy, zvláště při prvních setkáních s touto problematikou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
25. 10. 2008 13:58
No to mi ještě scházelo. Jsem začínající účetní a zaměstnavatel mi dal na starost FO která vede DE, je plátce DPH, ale kromě obchodní činnosti ještě uzavírá životní pojištění, kdy provize z této činnosti jsou osvobozeny od platby DPH. Co s tím? Prý budu něco přepočítávat nějakým koeficientem? Poradíte mi? moc prosím. Tyto příjmy se pak objeví na ř. 440? Ale ta FO nemá žádné výdaje s touto činností spojené, na které by si uplatňovala odpočet DPH. Poradíte mi i par. kde se o tomto dočtu víc?