Re: rekonstrukce domu nad 150m2 svépomoc
Myslím, že nejde tak o velikost domu jako o to, jakým způsobem budete dům rekonstruovat. Pokud žádáte o povolení rekonstrukce celého domu, potřebujete stavební povolení a to nedostanete podle výše uvedeného § zákona bez stavební firmy jako zhotovitele (a bez projektové dokumentace). Také rekonstruujeme dům a na obecním úřadě mi doslova poradili, že na jednotlivé úkony mám žádat odděleně. Stačí se zamyslet, co jednotlivě rekonstruujete a jestli na jednotlivé úkony vůbec musí být jen ohláška:-)). Tam, kde ohlášku skutečně potřebujete, stačí pak buď Vaše odborná způsobilost nebo jen stavební dozor. A ten Vám jistě nějaký soused - živnostník v oboru, rád potvrdí.. Nám např. při rekonstrukci střechy sám starosta radil pouze ohlásit výměnu krytiny... Podmínkou bylo, aby zůstal zachovaný tvar a výměra..
Re: rekonstrukce domu nad 150m2 svépomoc
Dobrý den, sháníme firmu která se zabývá celkovou rekonstrukcí domů v okolí Brna, nedávno jsem tady http://www.eurobydleni.cz/domy/brno-venkov/ zakoupili dům, a nyní ho plánujeme celý zrekonstruovat, proto se ptám, a zároveň prosím o vaše zkušenosti s firmami, pokud nějaké máte..:) za jakoukoliv odpověď budu rád, moc děkuji. Lukáš
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
26. 10. 2008 15:26
Mám dům o rozloze 198m2, stavební úřad mi nedovolí rekonstrukci domu svépomocí, ale pouze oprávněnou firmou dle §160 stavebního zákona. Tvrdí, že tak velký dům si opravit sám nemůžu, že to ukládá zákon. Setkal se s tím někdo? Děkuji.