Rekonstrukce domu nad 150m2 svépomocí

• (neregistrovaný)

26. 10. 2008 15:26

Mám dům o rozloze 198m2, stavební úřad mi nedovolí rekonstrukci domu svépomocí, ale pouze oprávněnou firmou dle §160 stavebního zákona. Tvrdí, že tak velký dům si opravit sám nemůžu, že to ukládá zákon. Setkal se s tím někdo? Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 10. 2008 13:50

R.K. (neregistrovaný)

Re: rekonstrukce domu nad 150m2 svépomoc
      Myslím, že nejde tak o velikost domu jako o to, jakým způsobem budete dům rekonstruovat. Pokud žádáte o povolení rekonstrukce celého domu, potřebujete stavební povolení a to nedostanete podle výše uvedeného § zákona bez stavební firmy jako zhotovitele (a bez projektové dokumentace). Také rekonstruujeme dům a na obecním úřadě mi doslova poradili, že na jednotlivé úkony mám žádat odděleně. Stačí se zamyslet, co jednotlivě rekonstruujete a jestli na jednotlivé úkony vůbec musí být jen ohláška:-)). Tam, kde ohlášku skutečně potřebujete, stačí pak buď Vaše odborná způsobilost nebo jen stavební dozor. A ten Vám jistě nějaký soused - živnostník v oboru, rád potvrdí.. Nám např. při rekonstrukci střechy sám starosta radil pouze ohlásit výměnu krytiny... Podmínkou bylo, aby zůstal zachovaný tvar a výměra..

• 22. 2. 2018 17:36

Lukáš Skudrzyk (neregistrovaný)

Re: rekonstrukce domu nad 150m2 svépomoc
      Dobrý den, sháníme firmu která se zabývá celkovou rekonstrukcí domů v okolí Brna, nedávno jsem tady http://www.eurobydleni.cz/domy/brno-venkov/ zakoupili dům, a nyní ho plánujeme celý zrekonstruovat, proto se ptám, a zároveň prosím o vaše zkušenosti s firmami, pokud nějaké máte..:) za jakoukoliv odpověď budu rád, moc děkuji. Lukáš

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).