Re: Úpravy zvyšující výsledek hospodařen
Vedeme DE. Základ bly snížen. Co se týče evidence jsou v té částce zahrnuty stroje vedené jako hmotný majetek se zůstat. c. 11731,(prodaný za 28 000,-), zůstatková cena 0 (prodaný za 1680,6) a stroje vedené jako drobný hmotný majetek (neodpisované) nakoupané za 3x4213 (prodané 3x1600) a nakoupené 5500(prodané 1600,-). Evidenci majetku máme rozdělenou na stroje s PC 500-5000,- a 5000-40000 a pak dlouh. hmotné nad 40000,-. Tak že v té částce uvedené na daň. přiznání jsou stroje ze všech skupin evidence.
Re: Úpravy zvyšující výsledek hospodařen
Pokud stroje do 40000,00 pořizovací ceny byly při pořízení v plné výši uplatněny v DE jako daňový výdaj, pak již o tyto částky nelze snižovat základ daně.
U odepisovaného majetku jste měli ZC 11731,00 a ta měla být v DE jako daňový výdej při prodeji. Pokud tomu tak nebylo, pak byl základ daně snížen o ZC v tabulce "E".
Co se týká náhrady škody od pojišťovny, není uvedeno nic bližšího.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
27. 10. 2008 9:54
Dobrý den,
potřebovala bych poradit ohledně daňového přiznání FO - příloha 2, E. Úpravy podle §5 a §23. Přiznání nám zpracovávala daňová poradkyně, ale já si nejsem jistá zda správně. Do této tabulky uvedla náhradu pojišťovny (za nehodu autem), prodej aut a prodej majetku. Ale částka u prodeje majetkku je uvedena za prodej majetku drobného okolo 1500 - 4700,-. Přečetla jsem si ty paragrafy, ale moudrá z toho nejsem. Můžete mě prosím poradit, zda je to správě a popřípadě, čím vším si takto můžu snížit výsledek hosp.?