Re: obrat
Pokud Vám jde o obrat podle zákona o účetnictví, tak by to teoreticky šlo, ale ruku do ohně bych za to nedala. Může se stát, že účetní špatně zaúčtuje na špatný účet a už se to ve výsledovce objeví, ačkoliv to s hospodářským výsledkem nehne. Např. se odepíšou pohledávky 546/311, poté se nečekaně splatí a místo účtování na 646 můžou třeba účtovat mínusem na 546.
Re: obrat
Sakra, myslela jsem to dobře, ale napsala špatně. Chtěla jsem dát příklad, že ve výsledovce nemusí být výnosy na výnosech a trochu jsem to zamotala. Zkrátka, zaúčtováno může být dobře, ale do výsledovky to můžou zanést jako rozdíl 646 mínus 546. Takže výnos ve výsledovce může být snížen o náklad. Snad pochopíte, co jsem chtěla říci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
27. 10. 2008 13:41
dobrý den, pokud si chci zjistit z výpisu obch. rejstříku obrat nějaké firmy, znamená to , že si z jejich výsledovky vysčítám veškeré tržby v běžném roce? nebo tam patří pouze některé položky? děkuji