Účetní / ekonom.

• (neregistrovaný)

27. 10. 2008 21:03

Chtěla bych se zeptat, zda je rozdíl mezi účetním a ekonomem. Která z těchto profesí vytváří ekonomický rozbor firem? Děkuji za Vaše reakce a rady.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 10. 2008 6:51

Jana (neregistrovaný)

Re: Účetní / ekonom.
      jaký je rozdíl mezi zapečenými a francouzskými bramborami?
      Někdo říká účetní někdo ekonom,někdo vedoucí firmy -jiný ředitel nebo manager,vždycky záleží na náplni práci,kterou byste měla mít v pracovní smlouvě

• 28. 10. 2008 6:56

Barbora (neregistrovaný)

Když mám v pracovní smlouvě uvedeno účetní firmy, tak přece nejsem ekonomka. Na ekonomku se podle mého studuje vysoká škola a je potřeba několik let praxe, abych mohla dělat ekonomický rozbor a ekonomický plán rozvoje a fungování firmy.

• 28. 10. 2008 10:14

iva (neregistrovaný)

Vážená,
      záleží co máte ve smlouvě - já pracuji ve firmě a dělám účetní /tedy úplně vše - faktury,objednávky,DPH, výplaty atd./ a taky dělám ekonomku atd- jinak řečeno co je potřeba. Musím tedy rozumět všemu, ale vůbec mi to nevadí, jsem ráda, že mám práci, i když měsíční plat jen málo nad minimální mzdou, ale pak jsou roční odměny podle výsledku firmy a ty stojí za to.

• 28. 10. 2008 10:20

J (neregistrovaný)

Ne jenom ve smlouvě, tam může být účetní. Záleží hlavně na pracovní náplni.Dnes je normální, že účetní má v prac. náplni vše včetně mezd, skladů, i rozborů a výkazů a pod.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).