Re: Špatné účtování na 335,331-prohozené
a to můžu přeúčtovat i za minulé roky? problém je v tom že aby mi seděl účet 335 tak jsem v tom tak čachrovala že na radu jedné účetní jsem to co nesedělo dala na 528 jako stravování nad rámec dań.uznatelných nákladů. Takže momentálně mi účet 335 sedí ten mám nulový ale účet 331 je mínusový. Jinak bych to udělala přesně jak píšete
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
28. 10. 2008 17:55
Dobrý večer, moc potřebuji poradit. Od počátku roku 2005 kdy účtuji jsem špatně zaúčtovávala DPH z prodaných stravenek na obědy zaměstancům (ne gastroturky). Místo 335/343, jsem účtovala 331/343, takže mi od počátku účet 331 neseděl, teď kdy mám mít na něm nulový zůstatek, protože poslední výplata byla v březnu tak mám zůstatek mínusový. No a naopak na účtě 335 jsem měla přebytek který jsem vyřešila zaúčtováním na účet 528. Takže jak to mám teď napravit abych měla účet 331 v pořádku? Mám to od roku 2005 všechno opravit, podat dodatečné přiznání k dani z příjmu PO za všechny ty roky? to by byla hrozná piplačka. tak nevím jeslti to nemůžu přeúčtovat a napravit chybu v letošním roce. moc děkuji za rady